DUO MAZDE EN ROUTE : Predvianočná Kodaň pre supergurmánov:)

by admin

06. – 09. December 2018

(Štvrtok – Nedeľa)

Vodné kanály lemované chutnými farebnými domčekmi naskladanými vedľa seba, kde sa pri písaní inšpiroval aj známy rozprávkar H.Ch.Andresen a vďaka ktorým sa Kodaň nazýva aj Benátkami severu, ekologicky mysliaci obyvatelia pohybujúci sa idylicky na bicykloch, magická severská atmosféra, svieži morský vánok pofukujúci po úzkych uličkách, silná kávičkárska kultúra, bohatá streefood tradícia, jedna z najväčších koncentrácií Michelinovských a iných vyberaných reštaurácií v Európe a chute pre nás menej poznané, “exotické” robia toto mesto už teraz neskutočným 

 

 

Tak si to predstavte…Svoju cestu odštartujeme v bare viedenského letiska, kde sa pri pohári bubliniek zoznámime vrámci našej skupinky. Vo vianočne ladenej Kodani budeme ubytovaní v krásnom historickom hoteli, ktorí nám poskytne príjemné miesto oddychu po náročných gurmánskych (a iných) zážitkoch :) Počas troch dní navštívime dve výnimočné reštaurácie spolu s piatimi Michelinskými hviezdami a spolu s našou priteľkou z Kodane aj veľa veľa lokálnych foodie zákutí, kde ochutnáme obľúbené jedlá domácich na trhoch, v bistrách, pekárňach, pivárňach či útulných kaviarničkách s typickým škandinávskym dizajnom. Aby sme len nehodovali, pridá sa k nám aj tunajší sprievodca, ktorý nám vyrozpráva históriu a zaujímavé príbehy tohto mesta a povodí nás (nielen) po jeho známych ikonách.

POZOR, nie je vhodné pre slabé povahy, keďže je tu vysoké riziko, že sa do tohto mesta beznádejne zamilujete , a pri pohľade na ponuku slovenských reštaurácií budete už len smutne zalamovať rukami :) 

 

DEŇ 1.

06.12.2018 (Štvrtok)

***

13:00 hod. / Stretnutie na letisku vo Viedni

15:10 hod. / Let Viedeň – Kodaň

16:55 hod. / Prílet na letisko v Kodani a skupinový transfer do hotela

Cca 18:00 hod. / Príchod do centra Kodane a check-in v našom hoteli

Hotel Nobis***** Vedľa známych Tivoli záhrad sa nachádza krásna historická budova postavená v roku 1903. Dlhé roky táto budova hostila Dánsku kráľovskú hudobnú akadémiu, teraz je však miestom, kde sa snúbi moderný dizajn s historickými prvkami, kde vládne elegancia i čisté škandinávske línie súčasne a hotelový personál sa s láskou postará o našu spokojnosť

19:00 hod. / Náš gurmánsky trip odštartujeme ako sa patrí…v ikonickej Michelinovskej reštaurácii Noma, ktorá si počas uplynulého roka prešla veľkou premenou a do ktorej sa bežný smrteľník len tak ľahko nedostane..aj naposledy totižto bola po spustení novej sezóny (sezónne menu sa mení 4x ročne) vybookovaná za 22 sekúnd na tri mesiace vopred. Maťko však cez známosti rezerváciu zabezpečil a aj tým je tento pobyt tak výnimočný. Vedeli ste, že Noma bola 4x vyhlásená ako najlepšia reštaurácia sveta..?

 

DEŇ 2.

07.12.2018 (Piatok)

***

do 10:30 hod. / Bohaté raňajky

Cca 11:00 – 15:00 hod. / Tento rok zažijete poctívé dánske ‘Julefrokost´ – predvianočnú hodovačku na dánsky spôsôb. Cindie pochádza z Kodane a je to gurmánka, ktorá má zmapované všetky zaujímavé miesta, tie slávne, ale i tie skryté, o ktorých vedia len miestni. Keďže by sme boli radi tematickí, zažijeme spolu ‘Julefrokost´ = predvianočné hodovanie na dánsky spôsob, kde ochutnáme nielen tradičné dánske dobroty, ale zažijeme aj predvianočné tradície a ich vône a chute. Znie to fajn, čo poviete?

Poobede si môžme vychutnať spa nášho hotela, príjemné posedenie pri knihe a kafíčku v jeho krásnom lobby, či predvianočné nákupy a túlanie sa mestom:)

19:30 hod. / Bohaté degustačné menu vo výnimočnej (jediná 3*** v celom Dánsku) Michelinovskej reštaurácii Geranium, ktorá sa nachádza na netradičnom mieste s výhľadom na futbalový štadión.

 

DEŇ 3.

08.12.2018 (Sobota)

***

do 10:30 hod. / Bohaté raňajky

V o ľ n ý  p r o g r a m

Doobeda si môžme vychutnať spa nášho hotela, príjemné posedenie pri knihe a kafíčku v jeho krásnom lobby, či predvianočné nákupy a túlanie sa mestom:) Martin vám rád poradí tipy na ďalšie výborné reštaurácie a gurmánske zastávky.

17:00 – 21:00 / Cindie nás zavedie do niekdajšej “red light” časti mesta, ktorá sa však rokmi premenila na vychytenú, trendovú, cool a rozhodne veľmi zaujímavú časť mesta, ktorá ožíva najmä po západe slnka. Preto sa spolu vyberieme na večernú tour uličkami Vesterbo, ktorá bude opäť popretkávaná tými najzaujímavejšími a autentickými lokálnymi miestami.  Hmmm:)

DEŇ 4.

09.12.2018 (Nedeľa)

***

do 10:30 hod. / Bohaté raňajky (a do 15:00 hod. brunch pre tých, ktorí si radi pospia dlhšie :) )

Do 11:00 hod. / Check-out

V o  ľ n ý   p r o g r a m

15:00 hod. / Plní zážitkov sa skupinovým transferom vyberieme späť na letisko v Kodani

17:40 hod. / Odlietame späť domov na letisko do Viedne,

kde by sme mali pristáť približne v čase 19:25 hod.

Termín:

06.-09. December 2018

Cena:

2390,00€ / osoba / 3 noci

Cena zahŕňa:

Spiatočný let Viedeň – Kodaň, skupinový transfer z/na letisko v Kodani, ubytovanie na 3 noci v historickom hoteli Nobis***** s raňajkami a službami hotela (spa, fitness, wifi), sprievodcovské služby počas celého pobytu, degustačné večere v Michelinovskej reštaurácii Noma a Geranium, gurmánske tour počas dvoch dní, ktoré zahŕňajú aj bohaté ochutnávky.

Cena nezahŕňa: Konzumáciu mimo uvedeného, taxi služby vrámci Kodane

*(cena platí pri obsadení izby 2 osobami)

*(drobná úprava programu vyhradená)

Vaše otázky a rezervácie prosím posielajte na info@siitaly.eu