O tom, ako sa Deň blbec môže veľmi rýchlo premeniť na rozprávku

by Zdenka Jakešová

 

Poznate to…rano to zacne a potom sa to s vami taha cely den..U mna to nastartovala talianska posta. Okrem toho, ze su otvoreni len od 8mej do pol2 si tunajsie panicky na poste uzivaju dovolenkovy rezim neustale. Vyse hodinu ma natahovali s vypisovanim papierikov, az nakoniec ked som vsetky baliky mala pripravene mi draha pani pri uctovani naratala dvojnasobnu cenu ako mi predstavila na zaciatku. Awww…To uz som bola nastartovana ako Sicilcanka a verte mi, tie nie su zrovna jemne stvorenia baliky sme odtiahli spat, a ja si vravim, toto uz so mnou dnes ostane..

Ale potom ma moj muz nalozil do auta a vozil nas po polnych cestickach s vyhladmi ake nikdy nezabudnem…doma navaril bozsky obed, vie ako ma dostat na spravnu vlnu to vsak nebolo stale vsetko.

Apartman, v ktorom v Montepulciane byvame patri velmi znamej tunajsej rodine. A kedze sme si sadli ako ludia, a mlady Andrea je chef rovnako ako moja laska, povozil nas po skrytych vinarstvach k jeho priatelom, po vinarstvach, ktore vyrabaju len par stoviek flias vinka v najvyssej kvalite. Rozpraval nam pribehy, jedli sme ribollitu priamo z hrnca domacej pani, spoznali polovicu uzasnej Andreovej rodiny, dokonca 82-rocnu babicku, ktora s muzom boli kedysi chudobni ako kostolna mys a teraz im patri polovica mesta. Ochutnavali sme ich vlastne vina, salamy, syry, sladkosti a krasny den sme so zimomriavkami ukoncili v rodinnej pivnici, ktorej vznik sa datuje az do 2st.pred Kristom. Ahhh, dakujem za taketo stastie! A prajem si len jedno…aby ste vsetko, co tu prave zazivam ja, zazili so Sí,Toskánsko aj vy. Misia MONTEPULCIANO pokracuje pekny den kazdemu! Zdenka

Svoju nezabudnutelnu dovolenku najdete na www.siitaly.eu

Ak chcete vidiet viac z nasich dni sledujte:

www.instagram.com/si_toskansko

www.instagram.com/martinzahumensky

16729377_1554021701293504_5282237918663290996_n